Dansa urbana Hip Hop

 

  

Basada en l' estructura conceptual urbana, és una cultura musical nascuda de la cultura afro-americana a la dècada dels anys 70 a Nova York, i que en els nostres dies ha sobrepassat les fronteres anant més enllà de ser només una moda o un fenòmen musical momentani.

 

Els anteriors estils Old School i New Sschool, donen pas al New Style que es caracteritza per una ràpida coordinació de cames, braços i tors, sempre en consonància amb cada “beat”musical.

Actualment aquesta disciplina ha evolucionat molt i s'ha popularitzat a través de molts video-clips musicals.

El popping es basa en la contracció i relaxació dels musculs del cos en consonància amb els "beats" de la música. L'efecte que produeix el ballarí que ho balla és que està conectat amb la música i respon al seu ritme. Pot ser per aquest motiu que aquest ball s'aproximi a l'estil " Robot" de pasos futurístics.


El locking es ballava originalment amb música funk tradicional, com la de James Brown.

Aquest estil es basa en la coordinació de moviments ràpids de braços i cames. El Locking es caracteritza per la gestualitat facial, inspirada en la música. Sovint s'interactua amb el públic, somrient o demanant un xoc de mans (give me five). Molts dels seus moviments són purament comics.

El breakdance forma part dels quatre elements que caracteritzen el moviment cultural del Hip Hop, (el Rap, el Grafity, el Breakdance, i el Beatboxing). És un dels estils de ball més conegut dins del moviment. aquest és conegut també com a Breaking, B-boying, o B-girling combina una sèrie de moviments acrobàtics i molt rítmics, influenciats pels balls aborígens, les arts marcials, la gimnàstica i altres modalitats. El llistat de moviments és enorme i requereix una gran dedicació i disciplina per dur-ho a terme.